Wat is de betekenis van rendement op zonnepanelen?

Rendement zonnepanelen

Wist jij dat bij een hellingshoek van 30 graden, het rendement met 1% daalt?

De betekenis van rendement; de opbrengst van een investering of belegging. Als jij wil besparen op je energierekening kun je investeren in zonnepanelen. Deze investering zal jou op langer termijn kosten gaan besparen. Hoeveel het rendement van zonnepanelen exact zal zijn hangt van een aantal factoren af. Waaronder het aantal Wp per paneel en de ingestelde hellingshoek.

Hoe wordt rendement gemeten?

Rendement wordt gemeten over een periode van meerdere jaren. Na één jaar krijg je al wel een inschatting van het rendement op zonnepanelen. Naast het aantal Wp per paneel en de ingestelde hellingshoek, is ook de zonrichting en het aantal zonnepanelen van invloed op het rendement. Als de opbrengst van een investering lager is dan de investering zelf, spreken we over rendementsverlies. En dat wil natuurlijk niemand. Om rendementsverlies van zonnepanelen te voorkomen, kun je het best hulp van een deskundige inschakelen.

Hoe het rendement van zonnepanelen precies wordt gemeten lees hier!

Welke zonnepanelen hebben het hoogste rendement?

Je hoort steeds meer mensen om je heen over het aanschaffen van zonnepanelen. Het is gunstig voor het rendement en beter voor het milieu. Na een periode van wikken en wegen heb je eindelijk het besluit genomen om zonnepanelen aan te gaan schaffen. Het is logisch dat als je hier lang over na hebt gedacht, en erin gaat investeren, je van het hoogste rendement wil profiteren. Maar hoe doe je dat en welke zonnepanelen heb je daarvoor nodig?

Zonnepanelen leveren een aantal Wp op. Daarmee kun je aflezen hoeveel energie een paneel oplevert. Dus een zonnepaneel met een hoge Wp is stap 1 voor een gunstig rendement. Omdat zonnepanelen op dit moment een steeds grotere rol krijgen in onze maatschappij, wordt er een hoop geïnvesteerd om de kwaliteit van zonnepanelen te verbeteren. Wat nu dus het beste paneel is kan over 5 jaar weer anders zijn. Maar dat is geen reden om te wachten met het aanschaffen van zonnepanelen. Het hoogste vermogen van een zonnepaneel is op dit moment 650 Wp, maar let er op dat deze panelen een zeer groot formaat hebben en vaak een lager rendement per vierkante meter.

Doorgaans is het sterkste paneel wat bij particulieren wordt gebruikt 400 wp met een efficiëntie van 21,3% per m2 

Afbeelding met pijl Automatisch gegenereerde beschrijving

soorten zonnepanelen

DMEGC 330 Wp glas/glas

Bij deze panelen wordt er glas aan de voor- en achterzijde van de panelen geplaatst. Het is een techniek waarbij de kans op micro-cracks minimaal is. Micro-cracks zijn kleine scheurtjes die het verouderingsproces van een paneel kunnen versnellen. Doordat allebei de kanten van het paneel van glas zijn, zijn de panelen extra duurzaam en goed bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Een glas/glas paneel is van de laatste ontwikkelingen van zonnepanelen. Het voordeel van deze panelen is dat zij problemen bij veroudering kunnen opsporen. Hierdoor kun je vroegtijdig ingrijpen om rendementsverlies te voorkomen.

Jink Solar Cheetah HC 60M-b Full black 330 Wp

Jink Solar Cheetah Full-black zonnepanelen bevat 9BusBars in plaats van 4BusbBars. Busbars zijn een dikke strip van koper of een ander metaal, waar energie over geleid kan worden. Ze vormen de basis voor energietransport. Door 9Busbars te gebruiken wordt de afstand tussen busstaven en de vingernetlijn verkleint. Dit komt het rendement ten goede. Jink Solar Cheetah Full-black zonnepanelen zijn bestendig tegen zware weersomstandigheden. Voor het schoonmaken van zonnepanelen is het goed om te weten dat de Jink Solar Cheetah tegen zout en ammoniak kan. 

Zoals de naam al verklapt, zijn deze zonnepanelen volledig zwart. Zowel de platen als het frame. Deze zonnepanelen zij op een manier ontworpen, dat de cellen en het glas ervoor hebben gezorgd dat de panelen ook goed functioneren bij weinig licht.

Longi Solar 360 Wp full black

Longi Solar heeft een uitstekende conditie. Door de Low LID Mono PERC technologie, gaat de afname van het vermogen van deze paneel langzaam. Door het stevige frame van deze panelen houden zij zich ook goed staande bij zware weersomstandigheden. Het gewicht van een paneel is 20 kg. Hiermee scoort hij het lichtste ten opzichte van de bovenstaande panelen. Dat maakt dat deze panelen ook uitermate geschikt zijn voor op een plat dak. Bij zonnepanelen op een plat dak worden er steunen geplaatst waar de panelen los op komen te liggen. Om te voorkomen dat zij wegwaaien is er extra ballast nodig. Het dak moet dus in goede staat zijn om dit gewicht te dragen. De Longi Solar zonnepanelen zijn dus een geschikte keuze. 

Wil jij investeren in zonnepanelen met een gunstig rendement?

Het is belangrijk dat je een goed beeld hebt van de betekenis van rendement, voordat je zonnepanelen gaat aanschaffen. Als het goed is heb jij dat nu wel. Dus wil jij investeren in zonnepanelen met een gunstig rendement? En ben jij benieuwd wat zonnepanelen jou kunnen opleveren? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan of neem telefonisch contact met ons op.


Vraag hier een vrijblijvende offerte aan