Voorkom schade met vogelwerende maatregelen onder uw zonnepanelen!

Vogelwering zonnepanelen

Voorkom beschadiging van de zonnepanelen en verlaag de kans op brand drastisch met het Anti Vogel borstels van Zonnepanelen Enzo. Dit voorkomt dat de vogels onder uw zonnepanelen gaan zitten met alle gevolgen van dien.

 

Vogels onder zonnepanelen

 

Nederland is een land waar er steeds meer zonnepanelen op de daken verschijnen. Dit is natuurlijk goed voor het milieu en uw portemonnee. Maar zonnepanelen brengen in veel gevallen wel een probleem mee. Er is namelijk een grote kans dat er zich vogels onder gaan nestelen. Dit is logisch aangezien ze onder de panelen goed beschut zitten tegen slechte weersomstandigheden en roofvogels.

 

Vogels zijn nuttige diertjes welke onze bescherming verdienen maar dit moet niet ten koste gaan van de brandveiligheid, het rendement van uw PV-systeem of uw nachtrust door geluidsoverlast. Door het bouwen van nesten onder panelen kunnen deze namelijk beschadigen en het droge nestmateriaal vliegt makkelijker in brand dan de dakpannen onder het systeem.

 

Vogelwering zonnepanelen

 

Om te voorkomen dat vogels zich nestelen onder de panelen kunt u preventief borstels rondom het systeem laten plaatsen. Deze Borstels met een diameter van 15 centimeter sluiten het open stuk tussen het zonnepaneel en de dakpannen zo af dat de vogels hier niet meer onder kruipen maar de ventilatie onder de panelen wel gewaarborgd blijft. Mits de borstels op de juiste wijze zijn gemonteerd ziet u hier ook bijna niks van vanaf de grond.

De borstels zijn prima zelf te plaatsen maar heeft u geen zin om zelf het dak op te gaan kunt u dit ook uitbesteden aan onze professionele zonnepaneel installateurs.

 

Prijs van Anti vogel Borstels

 De Prijs van het plaatsen van vogelwering is onder andere afhankelijk van: hoogte van het dak, omtrek maat van het systeem, type dakpannen, benodigde dikte van de vogelwering, type onderconstructie. Met een paar foto’s van het dak en een close up op de panelen kunnen wij een passende prijs neerleggen.

Wilt u een offerte opvragen voor Anti vogel Borstels rondom uw zonnepanelen of in de dakgoot kunt u dit doen door een email te sturen naar offerte@zonnepanelenenzo.nl of bel met 06- 28 644 211

Bij plaatsing van onze panelen is het voordeliger om vogelwering te plaatsen omdat dit in het werk wordt meegenomen.