Zonnepanelen huren

Bespaar tot 10 procent op uw jaarlijkse kosten dit is wat veel verhuurbedrijven beloven. Dan denkt u natuurlijk, dat zijn gratis panelen dat kan niet verkeerd zijn. maar panelen huren levert vaak minder op dan gehoopt. De verhuurder vraagt een bedrag voor de verhuur welke dan wel lager is als de energie kosten die het bespaard per maand. maar als je het zou omrekenen ontvangt de verhuurder hier heel veel meer geld voor dan dat ze het systeem zouden verkopen. Onderstaand voorbeeld gebruik ik de prijzen van een niet te noemen verhuurbedrijf en de aanschafprijs met installatiekosten voor een systeem van 12 panelen op een pannendak á 3.695,77 het huren van dit systeem zou €50,30 per maand kosten. dit komt neer op €603,60 per jaar de minimale huurperiode is vaak 12 jaar. Na 12 jaar ben je dus €7243,20. Dit is bijna het dubbele als je het systeem had gekocht. Dit komt erop neer dat je een lening hebt afgesloten tegen 6% rente

Alternatieven voor zonnepanelen huren

Het concept zonnepanelen huren is een mooi idee voor mensen die niet in ene genoeg geld hebben om een zonnesysteem te kopen. Buiten het huren van zonnepanelen zijn er ook voldoende duurzame leningen om die tegen een veel lager tarief geld uitlenen. De Maatschappij waar ik veel zaken mee doe vraagt een rentepercentage van maar 1,9%. dit is aanzienlijk lager dan de 6% van de verhuurder. Het is dus veel interessanter om te kijken naar een persoonlijke lening voor uw zonnepanelen dan om zonnepanelen te huren. Een ander voordeel aan deze persoonlijke lening is dat de panelen na de looptijd helemaal van jou zijn. bij verhuurders moet je hier nog een aanzienlijk bedrag voor neertellen.

 

kijk voor deze lening op energiebespaarlening

 

Toch huren?

Door negatieve BKR registratie toch niet in staat om een lening te verwezenlijken? ik verhuur ook kleine systemen tegen een 10% gereduceerd bedrag als het rekenvoorbeeld. voor meer informatie hierover neem contact met mij op.