Seraphim 330 W (Glass-Glass HC)

117,39 Inclusief btw

Uitverkocht

Beschrijving

De Seraphim 330 W is een zogenaamd ‘glas-glas’ zonnepaneel. Dit heeft diverse voordelen, waaronder vermindering van kleine scheurtjes en ‘slakkensporen’. De module bestaat uit 120 monokristallijne PERC-cellen en behaalt een efficiency van 19% onder STC. Dit staat voor ‘Standard Test Conditions’. Dit is een wereldwijde standaard waaronder zonnepanelen worden getest. Deze module is geschikt voor 1500V PV installaties.

Glas-glas

In plaats van een bepaald soort plastic wat gebruikt wordt bij de backsheet, is er nu een tweede laag glas. Ditmaal aan de onderkant van de cellen, dus in plaats van de normale backsheet. Na verloop van tijd kan door diverse weersinvloed vocht door het plastic dringen en zo zonnecellen aantasten. Verder wordt een bepaalde zilverpasta gebruikt ter geleiding. Dit kan door chemische reacties leiden tot oxidatie. Dit is vervolgens te zien als ‘slakkensporen’ en leidt tot verminderde prestaties van het paneel.

Glas, door hittebehandeling versterkt, is een stuk sterker en steviger dan reguliere backsheets. Tijdens bijvoorbeeld productie, vervoer of installatie kunnen microscopisch kleine scheurtjes ontstaan. Deze kunnen gedurende de looptijd of door weersomstandigheden groter worden. Deze beschadigingen verminderen het vermogen. Glas is een stuk steviger en zal geen vocht doorlaten, waardoor risico op scheurtjes een fors stuk lager ligt.

Halve cellen

De Seraphim 330 W heeft 120 monokristallijne cellen die gebruik maken van PERC-technologie. Halve cellen leiden indirect tot een hogere efficiëntie van zonnepanelen. Dit heeft twee oorzaken. Enerzijds zal het paneel minder last ondervinden van weerstand. Naarmate stroom meer afstand moet afleggen, zal er verlies optreden. Hoe minder afstand er wordt afgelegd, hoe minder verlies er is. Doordat de cellen door tweeën is gedeeld zal er minder afstand afgelegd worden en is er minder verlies. Anderzijds heeft dit te maken met schaduwvorming. Zodra er schaduw valt op één helft van het paneel, zal door de indeling het hele paneel minder stroom produceren. Bij halve cellen is het hele paneel feitelijk in twee delen gesplitst. Wanneer in dit geval schaduw op een helft van een paneel valt, zal dit slechts die helft beïnvloeden.

PERC

PERC, of Passivated Emitter Rear Cell, is een technologie waarbij er een reflecterend, niet geleidend laagje aan de achterkant van cellen is toegepast. Bij non-PERC cellen zal niet al het zonlicht direct worden opgevangen en omgezet worden in stroom. Dit gaat dan vervolgens verloren in de vorm van warmte. Bij PERC cellen wordt licht terug de cel in gekaatst om alsnog omgezet te kunnen worden in energie.

Extra informatie

Cel type

Fabrieksgarantie

Vermogensgarantie

Kleur frame

Wattpiek

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Seraphim 330 W (Glass-Glass HC)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cart
Your cart is currently empty.