Voorkom schade met vogelwerende maatregelen onder uw zonnepanelen!

Voorkom beschadiging van de zonnepanelen en verlaag de kans op brand drastisch met het Anti Vogel borstels van Zonnepanelen Enzo. Dit voorkomt dat de vogels onder uw zonnepanelen gaan zitten met alle gevolgen van dien.

 

Vogels onder zonnepanelen

 

Nederland is een land waar er steeds meer zonnepanelen op de daken verschijnen. Dit is natuurlijk goed voor het milieu en uw portemonnee. Maar zonnepanelen brengen in veel gevallen wel een probleem mee. Er is namelijk een grote kans dat er zich vogels onder gaan nestelen. Dit is logisch aangezien ze onder de panelen goed beschut zitten tegen slechte weersomstandigheden en roofvogels.

 

Vogels zijn nuttige diertjes welke onze bescherming verdienen maar dit moet niet ten koste gaan van de brandveiligheid, het rendement van uw PV-systeem of uw nachtrust door geluidsoverlast. Door het bouwen van nesten onder panelen kunnen deze namelijk beschadigen en het droge nestmateriaal vliegt makkelijker in brand dan de dakpannen onder het systeem.

 

Vogelwering zonnepanelen

 

Om te voorkomen dat vogels zich nestelen onder de panelen kunt u preventief borstels rondom het systeem laten plaatsen. Deze Borstels met een diameter van 15 centimeter sluiten het open stuk tussen het zonnepaneel en de dakpannen zo af dat de vogels hier niet meer onder kruipen maar de ventilatie onder de panelen wel gewaarborgd blijft. Mits de borstels op de juiste wijze zijn gemonteerd ziet u hier ook bijna niks van vanaf de grond.

De borstels zijn prima zelf te plaatsen maar heeft u geen zin om zelf het dak op te gaan kunt u dit ook uitbesteden aan onze professionele zonnepaneel installateurs.

 

Prijs van Anti vogel Borstels

 

Doe het zelf: exclusief verzendkosten

 

Bij 0-20 meter:

€5,93 inclusief btw per meter

 

Bij 20-50 meter:

€5,33 inclusief btw per meter

 

Bij 50-100 meter

€4,77 inclusief btw per meter

 

Bij 100-150 meter

€4,23 inclusief btw per meter

 

Grotere hoeveelheden nodig bel of mail voor de prijs?

 

Inclusief montage: exclusief voorrijkosten

 

Minder dan 20 meter:

€11,- per meter

 

Meer dan 20 meter:

€9,- per meter

Wilt u een offerte opvragen voor Anti vogel Borstels rondom uw zonnepanelen of in de dakgoot kunt u dit doen door een email te sturen naar offerte@zonnepanelenenzo.nl of bel met 06- 28 644 211

Bij plaatsing tijdens de panelen door Zonnepanelen Enzo kunt u met de doe het zelf kosten rekenen

Cart
Your cart is currently empty.